Program

Ca și până acum, ne propunem ca activitățile să fie separate pentru eXploratori, pentru seniori și pentru lideri, iar în acest an vrem să răspunem și mai concret nevoilor fiecărei ramuri de vârstă.

Aducem schimbări structurii programului în unele aspecte, astfel că vor apărea și câteva elemente noi. Vă propunem ca în acest an, festivalul să fie un loc de întâlnire a eXploratorilor și seniorilor din țară, unde eXploratorii să poată să facă schimb de experiență cu privire la Cetățile lor și ceea ce au reușit să construiască în unitățile de acasă, iar pe seniori vrem să îi încurajăm să se implice la dezbateri și discuții pe teme actuale și proiecte viitoare, dar și în câteva proiecte în comunitatea locală.

Sistemul consacrat cu activități la alegere rămâne în program pentru eXploratori și vom face eforturi să vă prezentăm detalii pentru fiecare atelier pe site-ul nostru, pe măsură ce acestea sunt confirmate. Iar pe seniori îi invităm să lucreze împreună, le punem la dispoziție un spațiu în care îi provocăm la discuții și îi încurajăm să construiască împreună proiecte concrete pentru ei și pentru ceilalți seniorii din țară.

Vom petrece o parte din cele două zile pline ale festivalului în patrule amestecate cu cercetași din toată țara pentru a (re)descoperi Alba Iulia, a ei Cetate și istoria locului și a oamenilor de aici.

Anul acesta adăugăm o sesiune mai specială: o conferință … altfel, în care le propunem seniorilor și liderilor întâlnirea cu cercetași sau foști cercetași care să ne povestească cum au folosit ce au învățat la cercetași pentru a-și modela proiectele, cariera sau viața.

Avem și elemente de program pe care am ales să le păstram ca surprize pregătite pentru voi, însă la timpul lor le vom dezvălui pe site și pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Ediția din acest an începe sâmbătă, 28 noiembrie seara, cu Festivitatea de deschidere și se va încheia luni seara, 30 noiembrie cu festivitatea de închidere, marți, 1 decembrie, fiind program liber în care să ne putem bucura împreună de activitățile pregătite de autorități pentru Ziua Națională.

Informații detaliate despre program și eventuale modificări în structura acestuia vor fi prezentate atât pe site-ul festivalului, cât și pe evenimentul de pe Facebook. Programul final, pe ore, va fi afișat cu câteva zile înainte de deschiderea festivalului, și se va regăsi în carnețelul participantului, pe care îl veți primi la momentul înscrierii.

Propuneri de activități

Ca și până acum, suntem deschiși la propuneri de activități din partea liderilor cercetași și a seniorilor  din țară. Dacă credeți că aveți o idee bună de activitate pentru UP și puteți să vă  ocupați de ea, așteptăm un mesaj de la voi pe adresa programe@unitatesiprietenie.ro.